ΠΡΑΣΟΠΙΤΤΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ

Γέμιση:

  • 1200γρ. πράσο ή σπανάκι (ζεματισμένο)

  • 700γρ περίπου αλεύρι

  • 500γρ. κατσικίσιο τυρί

  • 3 αυγά

    Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μιά λεκάνη το νερό, ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει η ζύμη απαλή. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο 40x30 εκ.
Τα βουτυρώνουμε και τα διπλώνουμε διαδοχικά 4 φορές. ΤΑ τοποθετούμε στο ψυγείο 4 λεπτά ώστε να παγώσει λίγο το βούτυρο. Παίρνουμε το ένα μέρος και το ανοίγουμε φύλλο ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού. Στη συνέχεια βάζουμε γέμιση (τυρί-αυγά-πιπέρι ανακατεμένο). Μετά ανοίγουμε φύλλο το άλλο, ώστε να καλύψει το πάνω μέρος του ταψιού. Διπλώνουμε γύρω γύρω τη ζύμη, τη χαράζουμε σε κομμάτια, την αλοίφουμε με καλαμποκέλαιο και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250°C για περίπου 15 λεπτά εώς ότου ροδίσει και μετά στους 200°C για άλλα 15'.

προηγούμενη συνταγή
επιστροφή
επόμενη συνταγή